Contract nieuwbouwproject Finstraat getekend

Dinsdag heeft het Brussels Woningfonds het contract getekend met architect Carnoye en met de aannemer voor de bouw van een complex van 14 appartementen in de Finstraat. Het gaat om een uniek project waarvoor het buurthuis meer dan vier jaar geleden met de voorbereidingen startte. Het zullen koopappartementen worden voor grote gezinnen met een laag inkomen. Die gezinnen, de toekomstige eigenaars waren van bij de start nauw betrokken bij de uitwerking van het project. Bovendien zullen de woningen ook op ecologisch vlak erg vooruitstrevend zijn: ze zullen voldoen aan de passief-huis-standaard en volledig in houtskeletbouw zijn opgetrokken.

2008-03-13 18:10:02

Project Finstraat voorgesteld op Batibouw

Het bouwproject van 14 appartementen in de Finstraat in Molenbeek, wordt voorgesteld op Batibouw.

2008-03-11 18:09:08

Samenwerkingsovereenkomst voor bouw 14 passiefwoningen

Gisteren ondertekenden Buurthuis Bonnevie, CIRE, het Brussels Woningfonds en het comité "l'Espoir" een samenwerkingsovereenkomst. In de Finstraat in Molenbeek zal volgend jaar van start worden gegaan met de bouw van 14 appartementen. Het gaat om een pilootproject, een project dat op vele vlakken vernieuwend is. Het gaat om koopappartementen voor grote gezinnen met een laag inkomen, die van bij de start nauw betrokken geweest zijn bij de uitwerking van het project. Bovendien zullen de woningen voldoen aan de normen van een passiefhuis, dit betekent dat ze extreem energiezuinig zullen zijn. Ook de samenwerking tussen de vier partners is een nieuwigheid. De officiële ondertekening van de conventie was de bekrachtiging van een vruchtbare samenwerking die reeds meer dan drie jaar aan de gang is.

2007-10-03 18:07:01

firstnext1234 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33

Espoir

Het project L'Espoir bestond uit de bouw van veertien koopappartementen voor gezinnen met een laag inkomen. Het was het resultaat van een samenwerking tussen het Buurthuis, het Brussels Woningfonds, CIRE en veertien Molenbeekse gezinnen, verenigd in de feitelijke vereniging L'Espoir. De woingen werden ingehuldigd in september 2010. De woningen beantwoorden aan de passief-norm, en zijn volledig opgetrokken uit hout. De bewoners werden van bij de start van het project, in 2004, nauw betrokken bij de realisatie.