Film Bonneviefeest 2013

   [...]

Jongeren van het jeugdhuis VMJ/AJM in Molenbeek filmde het wijkfeest 'Reis rond de wereld in Bonnevie' dat plaatsvond op zaterdag 18 mei 2013 in het Bonneviepark, de Geneffestraat en de Bonneviestraat. Er gingen verschillende activiteiten door, zowel sportieve (bakstapelen, panasoccer, springkasteel, skateboardinitiatie…) als creatieve (breiatelier, gezelschapsspelletjes, bloemenmarkt...) Daarnaast waren er ook leuke concerten met talenten uit de wijk en uit Brussel en hapjes uit verschillende landen! De jongeren namen beelden van het feest en interviewden medewerkers van de verscheidene organisaties die deelnamen aan het feest.

Verenigingen : IBGE, CLES, Buurthuis Bonnevie, Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale, Bibliothèque communale, Jes, Bon, Dar Al Amal, Vier Winden school, Ecole St Ursule, Service Eco Conseil de la commune, Notre Coin de Quartier, Cultuurdienst, De Eerste stappen (FMV), Espace Allison, Bibliotheek De Boekenmolen, Maks, La Police, Projet subsidié, Contrat de quartier, Brede School Molenbeek (BroM), De Vaartkapoen (VK), AJM /VMJ

2013-10-17 09:40:03

Wijkfeest Bonneviepark 2013: fotoreportage

Het partnership van de Bonnevie-wijk nodigt u uit op het wijkfeest 'Reis rond de wereld in Bonnevie' dat plaats vindt op zaterdag 18 mei 2013 van 13u tot 18u, in het Bonneviepark, de Geneffestraat en de Bonneviestraat. Het geeft u de gelegenheid om de buurt op een andere manier te ontdekken. Er zijn verschillende activiteiten voorzien, zowel sportieve (bakstapelen, panasoccer, springkasteel, skateboardinitiatie…) als creatieve (breiatelier, gezelschapsspelletjes, bloemenmarkt...) Daarnaast zijn er ook leuke concerten met talenten uit de wijk en uit Brussel. Niet te misse: hapjes uit verschillende landen!

Verenigingen : IBGE, CLES, Buurthuis Bonnevie, Maison des Cultures et de la Cohésion Sociale, Bibliothèque communale, Jes, Bon, Dar Al Amal, Vier Winden school, Ecole St Ursule, Service Eco Conseil de la commune, Notre Coin de Quartier, Cultuurdienst, De Eerste stappen (FMV), Espace Allison, Bibliotheek De Boekenmolen, Maks, La Police, Projet subsidié, Contrat de quartier, Brede School Molenbeek (BroM), De Vaartkapoen (VK), AJM /VMJ

Fotoreportage:
De eerste 22 foto's werden genomen door buurthuis Bonnevie, al de andere foto's door de fotograaf Kristof Vadino

2013-06-04 13:47:42

Foto's Bonneviefeest op 5 mei 2012 in het Bonneviepark

Het Bonneviefeest ging door op zaterdag 5 mei 2012 in het Bonneviepark. Dit jaar hadden we minder geluk met het weer, het was koud met een paar regenbuien, maar toch namen de bewoners van Molenbeek deel aan het jaarlijkse Bonneviefeest. In mindere getalen dan het jaar voordien, maar toen werd het nieuwe speelplein ingehuldigd en was het supermooi weer.

Een groot aantal buurtorganisaties en scholen en de gemeente namen dit jaar weer deel aan de voorbereiding en uitvoering van het Bonneviefeest. De beheerder van het park Leefmilieu Brussel nam dit jaar de coördinatie van het feest op zich.
Naast de organisaties werden opnieuw bewoners betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van het feest. Buurthuis Bonnevie vroeg aan bewoners van verschillende nationaliteit (Bulgarije, algerije en Marokko) om hun cultuur aan de hand van hapjes voor te stellen en de vrouwenorganisatie Dar Al Amal sloot aan bij de wereldkaart met eetstandjes uit pakistan en turkije. De vaartkapoen Arts met hun project Vk roulé ging te rade bij de ouders van de vierwindenschool en sainte-ursule, jongeren van kicot om de programmatie van het podium vorm te geven. Kicot (Cles) schakelde jongeren in voor de begeleiding bij het luchtkasteel, schminkatelier en creatief atelier. Buurthuis Bonnevie schakelde bewoners in om mee bloemen te verkopen, in te staan voor de kassa, enz.

De deelnemende organisaties waren: Vier Windenschool, école Sainte-Ursule, Notre coin de quartier, JES straathoekwerk, dienst gesubsidieerde projecten van de gemeente Molenbeek, cel nette wijk van de gemeente Molenbeek, Kicot (Cles), leefmilieu Brussel en BIM animatoren, Huis van culturen en sociale samenhang, Bon vzw, Objectief vzw, energie-animatoren buurthuis Bonnevie, Vaartkapoen Arts, Buurthuis Bonnevie, Dar Al amal (foyer vzw), Franstalige bibliotheek.

2012-05-21 16:39:49

Bonneviefeest, Bloemenmarkt en la soumonce van de zinnekeparade

Binnenkort is het Bonneviefeest in het Bonneviepark op zaterdag 5 mei van 13u tot 18u met animaties voor groot en klein, een bloemenmarkt, muziek, eetstanden, infodorp...

Diezelfde dag zal ook de prézinneke van Molenbeek (de soumonce) een toer maken door Molenbeek centrum! Ze vertrekken om 15u vanuit de Sint-Jozefstraat, Merchtemsesteenweg richting Bonneviestraat, Schoolstraat richting Voorplein (daar blijven ze even ter plaatse) om hun weg verder te zetten via de Pastorijstraat langs de Taziauxstraat naar het Voltaireplein (eindpunt).


affiche Bloemenmarkt.pdf (692 KB)
Bonneviefeest en bloemenmarkt.pdf (2.34 MB)

2012-04-26 16:26:14

Film "Bonnevie herleeft" nu op vimeo

   [...]

De film vertelt het avontuur van het participatieproces Bonneviepark (gemaakt door Gsara vzw)

2011-12-25 21:15:27

firstnext12345 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33

Bonneviepark

Het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) schreef een participatieopdracht uit mbt de herinrichting van het Bonneviepark.

Dit participatieproces had vooral tot doel de speelzone her aan te leggen. Er werd reeds een lange participatieweg afgelegd in de geschiedenis van het Bonneviepark en dit leverde een dynamiek op rond het park. De opdracht waarvoor vzw Buurthuis Bonnevie werd weerhouden ism Kind en Samenleving luidt: ... de verwachtingen en noden van bewoners en toekomstige gebruikers zo goed mogelijk te evalueren, te komen tot een actieve deelname van alle leeftijdsklassen en te voorzien in een methodologie omtrent de acties die moeten worden opgezet om, bij de toekomstige gebruikers, een gevoel van toe-eigening aanzien van de nieuwe infrastructuur op te wekken.

Een tweede opdracht stelt het bureau Suède36 aan voor het ontwerpen van de speelzone.

Een vervolgopdracht voor Buurthuis Bonnevie op vraag van BIM ging van start in maart 2010.

Deze opdracht houdt in dat we de buurt informeren omtrent het verloop van de werken in het park, dat we op zoek gaan naar organisaties om animaties te voorzien tijdens het verloop van de werken.Evenals ateliers te organiseren rond het opstellen van een charter "samenleven in het park" ism de 2 partners actief in het Bonneviepark, Kicot (CLES) en BIM-animatoren.

En tenslotte het inhuldigingsfeest van de nieuwe speelzone in het Bonneviepark met zoveel mogelijk partners voor te bereiden en uit te werken.