Bonneviepark

Bonne vie op de 89

Op initiatief van Objectief vzw (Beweging voor gelijke rechten) en samen met enkele enthousiaste partnerorganisaties (Buurthuis Bonnevie, gemeente Molenbeek, Cles, Kicot, Jes, BIM, preventiedienst MIVB) werd op 29 oktober een groots feest in het Bonneviepark georganiseerd.
Bedoeling was te werken aan een positieve dynamiek tussen jongeren en wijkbewoners enerzijds, en chauffeurs van de MIVB anderzijds. Dit alles kadert in het verbeteren van de sfeer op het openbaar vervoer.

Onder een stralende zon ging er een voetbalwedstrijd door met kinderen en jongeren uit de buurt én buschauffeurs van de MIVB. De bus 89 die aan het Bonneviepark passeert werd feestelijk verwelkomd met koffie en koekjes aangeboden door enkele bewoners en begeleid door een accordeonist. Ondertussen werden er bakken zo hoog mogelijk gestapeld, kinderen aan de lopende band geschminkt, en werden er prachtige schilderwerken gemaakt samen met een kunstenaar. Een Algerijnse en Turkse bewoonster zorgden voor een heerlijke chorba en linzensoep.
Een initiatief met een positieve boodschap, zeker voor herhaling vatbaar!

23-12-2011

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33