Energie collectief

Het onderhoud van uw verwarmingsketel

Niet alleen verplicht maar ook voordelig.

Om het energieverbruik te beperken en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen zijn alle Brusselaars verplicht om regelmatig hun verwarmingsketel te onderhouden. Het onderhoud van uw verwarmingsinstallatie is dus goed voor het milieu en dankzij een correct geïnstalleerde, propere en goed afgestelde verwarmingsketel kan u bovendien uw eigen energieverbruik, en dus uw energiefactuur, verminderen.

Wat moet u doen?
Een verwarmingsketel van meer dan 20 kW moet u laten controleren door een vakman die erkend is door Leefmilieu Brussel. Bij de controle zal de vakman de ketel en het rookafvoersysteem reinigen, de brander afstellen en controleert hij de uitstoot van de ketel. Dit moet elk jaar gebeuren voor stookolieketels (mazout) en elke 3 jaar voor een gasketel. Heel belangrijk, de eigenaar moet het initiatief nemen en ervoor zorgen dat de controles gebeuren. Huurt u? Vraag dan zeker bij uw huisbaas na wanneer er laatst een controle werd uitgevoerd, want slecht onderhouden ketels zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar kunnen ongezond en onveilig zijn.

Wist u dat…
Bij een lange afwezigheid, zoals een vakantie, en tijdens de zomer (mei tot oktober), schakelt u best uw verwarmingsketel voor uw centrale verwarming helemaal uit. Zo zal de ketel niet onnodig energie verbruiken en zal u enkele euro's op uw energiefactuur kunnen besparen.

Handel nu, want het helpt!

02-04-2014

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33