Isoprim

Isoprim: een oplossing op maat

U bent eigenaar van uw woning en u wil isoleren? Of u vindt dat u te veel verwarmingsenergie verbruikt of te veel energie in het algemeen? ISOPRIM stelt u in staat om deze werken tegen een lage kostprijs te laten uitvoeren.

Hoe?

Door gebruik te maken van uw toekomstige besparingen op uw verbruik en deze te investeren in de isolatie van uw woning, uw dak, uw muren, de vloer enz.

Voorbeeld

Als u uw dak isoleert en de ventilatie van uw woning en het goede gebruik van uw verwarmingsinstallatie onder de knie hebt, kan u tot 10 euro/m2 besparen, hetzij 400 euro in totaal per jaar. Dankzij de premies en andere beschikbare voordelen, dankzij de lage kostprijs van de werken en een lening aan 0%, wordt de isolatie van uw woning in minder dan vier jaar terugbetaald en is ze in veel gevallen helemaal gratis.

Ons aanbod

Een studie van de huidige isolatie van de wanden van uw woning, om nadien zo goed mogelijk te kunnen investeren. Een gratis audit door Abea (Centre Urbain) of een mini-audit door Buurthuis Bonnevie.
Hulp bij de aanvraag van de premie voor renovatie, energie en cumuleerbare fiscale aftrek.
Begeleiding bij de aanvraag van een sociale lening (aan 0% intrest) bij Credal.
Opvragen van prijsoffertes bij het werkervaringsproject vzw Casablanco die voordelige tarieven aanbiedt voor woningen op het grondgebied van Molenbeek, in functie van uw gezinsinkomen. Wij zorgen voor het coördinatiepunt tussen de verschillende partners van dit project, om u de kortste weg naar de beste investering te wijzen en de verschillende stappen te vergemakkelijken.

Men zegge het voort

Eens de isolatiewerken klaar zijn, is het altijd boeiend om anderen over uw ervaringen te vertellen. Wij brengen nieuwe geïnteresseerde kandidaten graag in contact met eigenaars die hun huis reeds isoleerden. Het is een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen, mekaars verbruik te vergelijken en mekaar goede weetjes aan de hand te doen. Aan ons dus om te spelen!

Dit project wordt gesteund door:
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Leefmilieu Brussel en de Gemeente Molenbeek. Het wordt gecoördineerd door de vzw Buurthuis Bonnevie en de vzw Casablanco.
De partners zijn o.m.: Credal, ABEA (De Stadswinkel) en het OCMW van Molenbeek.

Contact:
Buurthuis Bonnevie : T 02 410 76 31
Casablanco T 0 527 57 75

08-12-2010

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33