Isopold

Isoleren is winnen!

Buurthuis Bonnevie en de vzw Casablanco (sociaal inschakelingsbedrijf) zullen in het kader van het wijkcontract ‘Rond Leopold’ het werk verder zetten, dat ze met Isoprim begonnen waren, namelijk: isoleren voor weinig geld.

Isoprim was een pro-actief partnerschap waarmee we de eigenaren uit de buurt alle ingrediënten aanreikten om voor weinig geld grote isolatiewerken uit te voeren. De kandidaten die intekenden bij Isoprim voor dakisolatie konden van verschillende premies genieten: een premie voor renovatie, een energiepremie en een fiscale aftrek, samen goed voor 30 à 80% van de renovatiekosten. Isolatiewerken zijn de werken die de meeste premies opleveren. De kandidaten konden bovendien aanspraak maken op een groene lening van 0% intrest om hun werken te financieren. De ploeg van Buurthuis Bonnevie neemt meestal ook de tijd voor een huisbezoek om te evalueren wat er allemaal moet gebeuren.

Het verschil tussen Isoprim en Isopold
Isoprim was bedoeld voor eigenaars met een laag inkomen uit Molenbeek. Het wijkcontract dat gefinancierd wordt door de gemeente en door het Gewest, richt zich daarentegen tot alle eigenaars binnen de zone van het wijkcontract (zie kaart). Isoprim gaf u de gelegenheid om uw dak en uw achtergevel te isoleren. Nu komt Isopold ook tussen om uw voorgevel te renoveren. In het verleden gebeurde het meer dan eens dat een gezin bij ons kwam met vragen over de renovatie van de voorgevel en uiteindelijk het dak en de achtergevel isoleerde. Dat zorgde voor een pak minder energiekosten. De voorbije twee jaar kwamen er 60 renovatieprojecten binnen bij Isoprim waarvan er vandaag 19 gerealiseerd zijn. Renoveren vraag tijd. Vandaar dat een aantal dossiers nog niet afgerond zijn.
Isopold loopt over 4 jaar in plaats van 2. We hopen dat er des te meer gezinnen in staat zullen zijn om te renoveren en hun woning te verbeteren. We nodigen u uit om het resultaat te komen bekijken in Buurthuis Bonnevie. We kunnen u in contact brengen met de eigenaars die de stap waagden. U kan dan zelf oordelen over de situatie voor en na de werken.

Als u binnen de perimeter van het wijkcontract Rond Leopold woont en uw woning wil renoveren of isoleren, of het nu om grote of kleine werken gaat, en of u veel of weinig van isoleren afweet, aarzel niet om contact met ons op te nemen. De permanentie zit iedere maandag op afspraak (of, na afspraak, en in uitzonderlijke gevallen, op een andere dag).

16-01-2014

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33