Huisvestingsdienst

Huisvestings Workshops

DATE

en cours

Partenaire

Subside

Contrat Local Social Santé – CoCom

Previous
Next

Samen voor het recht op huisvesting

Objectieven

– Bewoners die individuele ondersteuning krijgen bij de woonhotline en de woningzoektafel worden uitgenodigd om deel te nemen aan groepsactiviteiten over wonen en het recht op wonen.

– Ontmoeten, ideeën uitwisselen, elkaar steunen, praten en gehoord worden

– Leer meer over het recht op huisvesting, de wet en de acties van de overheid, discussieer erover en geef je mening

– Denk samen na over wat we kunnen doen om het recht op huisvesting te verdedigen en onderneem collectieve actie.

Beschrijving

Eens per maand worden buurtbewoners die door de Huisvesting dienst worden gevolgd of aan de Huistvesting Tafel zitten, uitgenodigd om deel te nemen aan een van onze groepsworkshops.

“Wat kan ik doen tegen discriminatie als ik op zoek ben naar een woning?” “Kan mijn huisbaas mijn huur indexeren?” “Je moet 15 jaar wachten op een sociale huurwoning, is dat normaal?” “Waarom zijn de huren zo duur?  Dit zijn slechts enkele van de onderwerpen die besproken worden bij koffie, gebak en een gezellige middag of ochtend.

Deze workshops zijn een kans om elkaar te ontmoeten, te praten, te luisteren en te beseffen dat als het op onze huisvestingsproblemen aankomt, we niet alleen zijn.

Twee uur lang praten we, zoeken we informatie, leren we en geven we onze mening. We denken ook na over hoe we dingen kunnen veranderen, hoe we onze stem kunnen laten horen, hoe we actie kunnen ondernemen om ervoor te zorgen dat het recht op toegankelijke huisvesting werkelijkheid wordt?