Service Réno

Animatie "logo"

DATUM

2014 – heden

PartnERS

Brussels LOGO, La Rue vzw, gemeenschappelijke Habitat cel, wijkgezondheidscentrum Norman Bethune en la Passerelle/de Brug

Subsidies

Previous
Next

Doelstellingen

Zorgen voor je huis, is zorgen voord je gezondheid

  • Sensibiliseren voor gezondheidsproblemen in verband met woningen (vocht, koolmonoxide, ongedierte, enz.)
  • Goede huishoudelijke en energiebesparende praktijken delen
  • Informeren over de verplichtingen van huurders en verhuurders

Beschrijving

Deze infosessies worden georganiseerd door Brussels LOGO, Buurthuis Bonnevie vzw, La Rue vzw, gemeenschappelijke Habitat cel, Dar Al Amal, wijkgezondheidscentrum Norman Bethune, wijkgezondheidscentrum Vieux Molenbeek en wijkgezondheidscentrum de Brug.

In een ludieke en educatieve setting worden een aantal vocht- of onderhoudsproblemen in de belangrijkste leefruimtes voorgesteld en wordt samen met de deelnemers gezocht naar eenvoudige en toegankelijke oplossingen. De aanpak is visueel en de taal eenvoudig. Alle sessies zijn tweetalig Frans/Nederlands.

“Vocht in huis”: Eenmaal / jaar

Bij deze activiteit bekijken we samen waar vocht vandaan komt, wat we kunnen doen om vochtige woningen te vermijden, hoe we schimmelvlekken kunnen verwijderen, enz. Dit werd verspreid onder de verschillende deelnemende vzw’s.

“Onderhoud: Mijn gezond huis”: Eenmaal / jaar

Dit evenement behandelt de begrippen onderhoud en wie er verantwoordelijk voor is (huurder, eigenaar), de verwarmingsketel, het risico op CO-vergiftiging en vervuiling binnenshuis. Naast de renovatieadviseurs die als technici deelnemen aan de sessies, verdelen we 7 fiches “Onderhoud tot het einde”, die in 2021 werden gemaakt in samenwerking met de dienst “Check uw huis” van het Buurthuis.

” Voorkom CO-vergiftiging ! ” Eenmaal / jaar (2014-2019)

Koolmonoxide is het meest voorkomende giftige gas in huis. Je kunt het niet ruiken, niet zien en niet proeven. Wat kun je doen om het te herkennen, lekkages te voorkomen en wat moet je doen als je vergiftigd wordt?