Renovatie Dienst

SAMEN RENOVEREN (Renolab-C)

DATUM

2017 – 2021

PartnER

Atelier Moneo, Kennis Centrum WWZ, KU Leuven, VUB, Renovasssistance, Rotor

SubsidIe

 

Brussels Hoofstedelijk & EFRO-FEDER

Previous
Next

Doelstellingen

hoe kunnen brusselse bewoners worden geholpen om hun huizen te verbeteren ?

– De leiding nemen over collectieve renovaties

– Werken met particuliere eigenaars/huurders die momenteel niet kunnen renoveren om redenen als betaalbaarheid, administratieve en praktische complicaties, problemen bij het vinden van een aannemer, aanbesteding, toezicht, enz.

Beschrijving

“Samen Renoveren (Renolab-C) is een Brussels Retrofit Living Lab. Dit zijn testomgevingen waar multidisciplinaire consortia samenwerken om organisatorische innovaties te ontwikkelen, te testen en te implementeren die een antwoord bieden op de uitdagingen van energie-efficiënte woningrenovatie.

Waarom is het moeilijk om je huis te verbeteren? Wat zijn de obstakels voor goed beheer? Hoe kun je de obstakels voor renovatie overwinnen? Hoe kan ik het juiste advies krijgen? Hoe kun je de duurzaamheid van een gebouw garanderen?

Het doel van dit project is renovatiemodellen voor te stellen om het renovatietempo te verhogen door eenvoudige, effectieve hulpmiddelen te ontwikkelen die het proces toegankelijker maken voor bewoners en de werknemers die hen ondersteunen.

Lees meer: www.samenrenoveren.be

Zie ook de gerelateerde factsheets over:

Focus op energie: vergelijkende studie van de EPB-certificaten van gecontroleerde bewoners en hun werkelijke energieverbruik ;
Rhizoom, een digitaal platform voor woningbeheer voor bewoners, beheerd door adviseurs.

2 Responses

Comments are closed.