Het budget van de RENOLUTION-premies 2024 is uitgeput

Geachte heer of mevrouw,

Als eigenaar van een woning in Molenbeek heeft u de afgelopen maanden contact opgenomen met een van de renovatieadviseurs van het Buurthuis Bonnevie om u te helpen bij de renovatie van uw woning. Wij willen u graag op de hoogte brengen van een recente beslissing (25/07) van de Brusselse regering die een impact kan hebben op elke aanvraag voor financiële steun (subsidies) die u heeft ingediend of van plan bent in te dienen om u te helpen bij de financiering van uw werkzaamheden.

Het premiebudget voor Renolution 2024 is uitgeput en sinds 16 augustus worden er geen premiesaanvragen meer aanvaard. Vanaf deze datum kunnen er geen aanvragen meer worden ingediend tot 2025. Tot op heden hebben we nog geen informatie over de details van de bonusregeling voor 2025. U vindt het persbericht van Rudi Vervoort (Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) hier. Op dit moment hebben we geen verdere informatie. U kunt op de hoogte blijven door de aankondigingen van de regering te volgen. Aarzel niet om de “Premies” pagina van de renolution.brussels website te raadplegen.

We begrijpen dat deze situatie, buiten onze controle, moeilijkheden kan veroorzaken voor sommige mensen. Bonnevie is echter een advies- en ondersteuningsorganisatie zonder winstoogmerk en wij hebben geen beslissingsbevoegdheid over dit onderwerp. Houd hier rekening mee als je met onze adviseurs praat. We zullen ons best doen om je op de hoogte te houden van de uitkomst van deze situatie.

1/ Geval A: U hebt uw Renolution Premies aanvraag al ingediend

Aanvragen die al in behandeling zijn, worden niet beïnvloed door deze beslissing en zullen verder worden verwerkt. De verwerkingstijd kan worden verlengd. Als u vragen hebt over een aanvraag die al is ingediend, kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke administratie onder vermelding van het referentienummer dat begint met UR of BE :

Als algemene regel geldt dat voor aanvragen die momenteel in behandeling zijn en aanvragen die vóór 16 augustus zijn ingediend, de premies voltooid voor 2025 worden betaald.

2/ Geval B: U hebt uw premieaanvraag nog niet ingediend en uw werkzaamheden zijn voltooid of zullen worden voltooid vóór 2025.

Vraag uw bedrijf om, voor zover mogelijk, een saldofactuur op te stellen die gedateerd is op januari 2025.

Als je binnen ons bereik valt (Molenbeek historisch centrum en Maritiem), onze adviseurs kunnen samen met u de beste strategie per geval bespreken. Neem contact met ons op:

Via ons formulier: hier

Of op 02/410 76 31