Service Réno

ISOPOLD project

DATE

2013-2016

Partners

Casablanco vzw

Subsidies

Wijkcontract “RondLeopold”

Previous
Next

Doelstellingen

Wie isoleert, die wint !

  • Brandstofarmoede bij gezinnen met een laag inkomen bestrijden door woningen te isoleren tegen betaalbare prijzen

  • Laaggeschoolden in de isolatie- en eco-renovatiesector integreren in de arbeidsmarkt

  • De kwaliteit van woningen en openbare ruimtes verbeteren

Beschrijving

Het Isopold-project wordt uitgevoerd in samenwerking met de vzw Casablanco en is een voortzetting van het Isoprim-pilootproject dat van 2009 tot 2011 liep in de historische wijk van Molenbeek.

Het omvat isolatiewerkzaamheden aan de achtergevels en daken, en verfraaiing van de voorgevels. Het wijkcentrum Bonnevie staat in voor de sensibilisering en de communicatie met de bewoners, de identificatie van de uit te voeren werken, de analyse van het budget in het licht van de subsidiabele subsidies, de eventuele voorschotten op de subsidies of de aanvragen voor Groene Leningen en de bezoeken ter plaatse. De Buurthuis Bonnevie voorziet het bedrijf dus van een volledige planning voor het team dat dankzij de subsidie wordt samengesteld.

Casablanco biedt een opleiding in de bouwsector aan mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. De arbeiders worden ter plekke begeleid en opgeleid, zodat ze klaar zijn voor een baan op de lange termijn.

Dankzij dit partnerschap kunnen bewoners hun renovatietraject verkorten dankzij een “hulp + werkpakket” en profiteren van een zeker kader voor de kwaliteit van het werk en voor het verkrijgen van financiële steun.