firstnext1234 )  prevlast

Openbare ruimte: 2/4

Project van bewoners "Beter leven in een propre wijk" 2012

Project: Beter leven in een nette wijk

Project ingediend door 2 bewoners bij Koning Boudewijnstichting in 2012. Buurthuis Bonnevie bood hen logistieke ondersteuning en hielp hen met contact opnemen van de schepen van Netheid van de gemeente Molenbeek en zijn diensten.

Planning:
zaterdag 17/03/2012
Bijeenkomst van werkgroep netheid in een gedeelte van de wijk
(4 straten: A.La Vallée- Courtois-Koor en Hoopstraat)

woensdag 21/03/2012
voorstelling van actieplan aan schepen van Netheid van de gemeente Molenbeek en vraag om medewerking te verlenen.

02/04/2012-15/04/2012
acties gedurende de 2 weken van de Paasvakantie in de 4 straten:
- affichecampagne achter de ramen + deur aan deur informeren en sensibiliseren in samenwerking met netheidsagenten van de gemeente Molenbeek: affiche met gratis nummer gratis ophalingen van groot huisvuil aan huis door de gemeente en het gewest. uitleg over afval sorteren.
- bloembakkenatelier om aan de balkons te hangen in de 4 straten.
- creatie van panelen rond thema netheid met kinderen van Foyer vzw en de school Sainte-Ursule onder begeleiding van een artiest en installatie van de panelen in de Courtoisstraat door de klusjesdienst van buurthuis Bonnevie.wandeling met Schepen van netheid in de 4 straten en bewoners getuigen en duiden de problemen aan.
en deelname aan de oproep van de Schepen van Netheid om stoep te kuisen op 12 mei 2012.

woensdag 09/05/2012-16/05/2015
- aanpakken van sluikstortplekken: plaatsen van grote bloempotten in de Engelsestraat en op de hoek van de A. La Vallee en hoopstraat. plaatsing van vuilnisbakken op de hoek van de Courtois en A. la Vallee straat en op de hoek met de Hoopstraat.

zaterdag 02/06/2012: een straatfeest nette wijk in de Courtoisstraat voor de 4 straten en evaluatie bij de bewoners.

2015-02-24 19:51:56

Foto's fotograaf Vadino wijkfeest as zachte mobiliteit

Een professionele fotograaf maakte mooie portretten en overzichtfoto's van de verscheidene deelnemers aan de vele activiteiten op de as zachte mobiliteit tijdens autoloze zondag 16 september 2012.

2012-10-19 16:01:43

Wijkfeest as zachte mobiliteit op autoloze zondag 16 september 2012

Het was een stralende en bruisende autoloze zondag, ook in Molenbeek op de as zachte mobiliteit! de foto's spreken voor zichzelf!

Voltaireplein:
gezelschapspelen op voltaireplein uitgevoerd door 2 medewerkers van baobabbelgium. zij kregen hulp van bewoners en voorbijgangers.

Bonneviepark:
Bonneviepark met speelzone, sportterrein en fitnesstoestellen en extra activiteit panna soccer uitgevoerd door BIM animatoren van het park.

Geneffestraat ipv speelstraat merchtemsesteenweg:
Een trotinnettenparcours van Notre Coin de Quartier verplaatst naar Geneffestraat, omdat er teveel doorgaand verkeer was van fietsers in de Merchtemsesteenweg.

Briefdragerstraat en kunstgraspiste:
eetstand met hapjes uit Pakistan, Algerije en Marokko en terras van Buurthuis Bonnevie
animatie/infostand duurzame mobiliteit van Green vzw
infostand heraanleg as zachte mobiliteit met paarse ballonenstand van de dienst gesubsidieerde werken van de gemeente in kader van wijkcontract Cinema-Bellevue.

Sint-Mariastraat:
fietsdecoratie-en wasatelier uitgevoerd door medewerkster van De Vaartkapoen en vrijwilligsters (vrouw en 2 meisjes uit de buurt)
Bouwatelier fietsramp en tunnel om door te kruipen door JES stadslabo en Yota en 2 vrijwilligers (jongeren uit de buurt)
fietsbehendigheidsparcours uitgevoerd door de dienst mobiliteit van de gemeente Molenbeek en 2 vrijwilligers (jongeren uit de buurt)
2 fietstochten "op ontdekking naar de parken van Molenbeek" georganiseerd door Cracq/fietsersbond Molenbeek start metro graaf van vlaanderen

Een fotograaf heeft hiervan een reportage et portretten gemaakt en deze foto's zullen binnenkort te zien zijn in onze vitrine, op deze website en in de buurtkrant!

2012-09-18 16:38:03

Animaties as zachte mobiliteit op Sint-Mariestraat

De laatste woensdagnamiddaganimaties voor autoloze zondag op woensdag 12 september van 14u tot 17u in de Sint-Mariastraat.
Fietsreparatie-atelier van cyclo vzw werd weer druk bezocht. Dit keer vond er een extra activiteit plaats namelijk bouwpakettenatelier van JES waarmee een fietsramp werd ineengestoken. De medewerkers van de dienst gesubsidieerde werken in kader van wijkcontract cinema-bellevue en de dienst mobiliteit van de gemeente gaven uitleg over de komende heraanleg van de as zachte mobiliteit aan bewoners en voorbijgangers. Medewerkers van buurthuis Bonnevie gingen aanbellen bij de bewoners van de sint-mariastraat om hen uit te nodigen zich te informeren over het plan van heraanleg en voor deelname aan het wijkfeest as zachte mobiliteit op autoloze zondag. Veel mensen waren niet op de hoogte dat het nu zondag autoloze zondag was. Een aantal bewoners zijn hun fiets of die van hun kinderen uit de kelder of op zolder gaan halen om deze te laten herstellen. In het algemeen was het een positieve sfeer met veel tevreden gezichten!

2012-09-13 18:27:51

Animaties as zachte mobiliteit Briefdragerstraat

Op woensdagnamiddag 5 september van 14u tot 17u werden deze keer animaties georganiseerd in de Briefdragerstraat. De medewerkers van de dienst gesubsidieerde werken van het wijkcontract Cinema-Bellevue kwam het plan van heraanleg van de as zachte mobiliteit aan de voorbijgangers en bewoners uitleggen. De medewerkers van buurthuis Bonnevie en Yota! en JES hielpen hieraan mee. De werken van dit plan van heraanleg zijn voorzien voor de periode januari-juni 2013. Brochures zijn ter beschikking in het onthaal van Buurthuis Bonnevie en in het gemeentehuis.

Het gratis fiets reparatie-atelier van cyclo vzw was weer een overdonderd succes. Blijkbaar beschikken veel Molenbeekenaars over een fiets, maar is het herstellen van een fiets vaak te duur waardoor deze aan de kant blijft staan. Heel wat mensen hebben getoond dat ze fietsen kunnen repareren, maar ze beschikken niet over het materiaal om het zelf te kunnen doen. In ieder geval zullen op de autoloze zondag dit jaar heel wat meer Molenbekenaars met hun fiets naar buiten kunnen komen en deelnemen aan bijvoorbeeld de fietstocht "op ontdekking naar de parken in Molenbeek" georganiseerd door Gracq/fietsersbond Molenbeek op zondag 16 september om 14u voor volwassenen en om 16u speciaal voor families. Indien u geen fiets hebt, kan u zich inschrijven voor 12 september bij buurthuis bonnevie, we hebben 10 fietsen gratis ter beschikking om deel te kunnen nemen aan deze fietstocht. Of deelnemen aan het fietsbehendigheidsparcours op de Sint-Mariastraat of hun fiets komen wassen en decoreren bij het atelier van de Vaartkapoen voor het naai-atelier ook op de Sint-Mariastraat. Dit alles van 14u tot 17u.

Maar eerst nog een laatste kans om uw fiets gratis te laten repareren op woensdag 12 september van 14u en 17u, dit keer op de sint-mariastraat (zone metro graaf van vlaanderen). En later kan u altijd terecht in het CYCLO- atelier, vlaamsesteenweg 85 te 100 Brussel 02/513 95 55 of in de point vélo nord van Cyclo, Vooruitgangsstraat 80 B40 in Schaarbeek (noordstation) van maandag tot vrijdag van 7u tot 19u.

2012-09-06 12:55:00

firstnext1234 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33

Openbare ruimte

Openbare ruimte: kwalitatieve openbare ruimten die fungeren als plaatsen van uitwisseling en ontmoeting en inrichting van openbare ruimte opdat deze speelser, groener, veiliger en netter worden en zo sociale cohesie en dynamiek in de wijk bevordert.