Ontmoeting van Peter Snowdon en Alarm

   [...]

24 oktober 2018: ontmoeting van de groep Alarm en regisseur Peter Snowdon van de film 'Partij iedereen onderdak' met de studenten van ERG (Ecole de recherche graphique).

2019-02-04 15:59:17

17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede

Bonnevie neemt sinds jaar en dag deel aan de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. op woensdag 17 oktober 2018 komen we samen in de Brass'art, van 11:00 tot 16:00, Gemeenteplaats 28, Molenbeek.

Vlak na de verkiezingen nodigen we de nieuwe mandatarissen hier uit. Militanten van het recht om waardig te wonden zullen aan de nieuwe mandatarissen een engagement vragen in verband met wonen, sociale rechten en alimentatie. Buurthuis Bonnevie, de groep Alarm, het Snijboontje, de vzw La Rue en de groep Sasudu, les Habitants des images, ATD Quart Monde zorgen voor de animaties.

Van 17:30 tot 19:00 nemen mensen die in armoede leven, het woord. We sluiten af met een feestje op het Sint-Gillisvoorplein.

1710.be
www.facebook.com

2018-09-26 17:02:09

Cine-debat bij de Febul/BFUH

   [...]

2018-03-21 11:45:26

Des Chauves-Souris: quand le collectif permet d'habiter son exil

Article rédigé en 2012 dans le cadre du Certificat Universitaire en santé mentale en contexte social: Multiculturalité et Précarité.

Abstract:

La question de recherche "Comment habiter son exil?" a pris naissance au cœur d’une discussion menée avec le groupe Alarm, composé de militants "du droit au logement pour tous". Un entretien collectif avec retour avec les membres du groupe a permis d’approcher et de découvrir comment des familles migrantes trouvent à
"habiter leur exil" dans leur société d’accueil. Les interlocuteurs nous dévoilent progressivement les éléments qui favorisent leur ancrage dans la société d’accueil :
- la conscience et la perception de leur étrangeté,
- le besoin et la nécessité de maintenir les ponts jetés entre "L’ici et le là-bas",
- la nécessité de préserver les loyautés envers le pays d’origine,
- les groupes et les mondes d’appartenance qui donnent sens à l’exil,
- les besoins de reconnaissance.

Cette recherche a notamment pour objectif de démontrer l’intérêt d’un travail collectif mené avec des personnes en grande souffrance sociale auquel s’ajoute l’intérêt de porter leurs voix auprès du monde politique.


2016-08-31 10:40:16

Een goede manier om uw zaterdagavond te beginnen

   [...]

Beste vrienden,

Deze week draaien we een film met de groep ALARM, een Molenbeeks collectief dat actie voert tegen slechte behuizing, niet alleen van zichzelf, maar in heel Brussel en heel België. Het gros van de leden heeft zelf met slechte behuizing te maken gehad. In het verleden maakten we daar al een film over: 'Als ik burgemeester zou zijn...'

Voor het nieuwe project hebben ze een politieke partij bedacht, 'Een woning voor iedereen', die opkomt bij de verkiezingen en de verkiezingen wint. Zaterdagavond draaien we de beslissende verkiezingsavond waar ze de zege behalen.

We hebben daarvoor veel figuranten nodig, want de zaal is groot. Iedereen is dus welkom: uzelf, uw kinderen, uw familie, uw vrienden, uw collega's... Laat het iedereen weten.

Wij kunnen niemand vergoeden, maar we voorzien wel een drankje. Zelfs als u maar een paar uur kan blijven, zijn we tevreden, en als het even kan: liefst tussen 17:00 en 19:00 uur. We vieren feest in afwachting van de uitslag en wanneer de uitslag bekend gemaakt wordt, krijgen de partijleden applaus.

We hopen dat u met velen opdaagt en danken u bij voorbaat voor uw steun.

Opgelet: de Vaartkapoen heeft twee ingangen. Eén in de Schoolstraat 76 en één in de Sint-Jozefstraat 14. We weten nog niet welke van de twee we zullen gebruiken...

Nogmaals: welk,om iedereen.

2016-01-20 11:26:44

firstnext12345 )  prevlast

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33