Bonneviepark

Wereldkaartactiviteit en infostands in Bonneviepark

Op woensdag 5 oktober 2011 organiseerde buurthuis Bonnevie in samenwerking met vzw BON, Sampa (Cles), Kicot (Cles) en Leefmilieu Brussel (BIM) een animatieve en informatieve activiteit in het Bonneviepark. Dit met steun van de dienst gesubsidieerde werken van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek binnen het wijkcontract Cinema Bellevue.

Vanuit het onthaal van buurthuis Bonnevie bleek het oportuun om organisaties uit de buurt uit te nodigen om hun werking kenbaar te maken bij het publiek van en in het Bonneviepark. Deze keer nodigden we Bon vzw (inburgering onthaal nieuwkomers) en Sampa (hulp aan nieuwkomers) uit in het bonneviepark, daar we vaststelden dat het publiek van het bonneviepark interesse heeft en zou kunnen hebben om deel te nemen aan cursussen bij deze organisaties.

Aansluitend organiseerden we een wereldkaartactiviteit met als doel om publiek van het Bonneviepark kennis te laten maken met elkaars cultuur en (eet)gewoonten. Het publiek van het bonneviepark is heel divers, maar men kent niet goed elkaars cultuur. Enkele vrouwen (bezoekers) van het Bonneviepark stelden hun cultuur voor aan de hand van typische hapjes uit hun land van herkomst: Somalië, Turkije, Algerije, Roemenië. En de andere bezoekers van het Bonniepark kon komen kennismaken en hapjes proeven van elk land.

En de kinderen konden zich laten schminken in het schminkatelier georganiseerd door de jongeren (meisjes) van kicot. De kinderen konden kiezen uit verschillende vlaggen van verschillende landen om op hun wang te laten schilderen en een andere vlag dan de vlag van hun eigen land van herkomst.

17-10-2011

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33