Bonneviepark

Foto's Bonneviefeest op 5 mei 2012 in het Bonneviepark

Het Bonneviefeest ging door op zaterdag 5 mei 2012 in het Bonneviepark. Dit jaar hadden we minder geluk met het weer, het was koud met een paar regenbuien, maar toch namen de bewoners van Molenbeek deel aan het jaarlijkse Bonneviefeest. In mindere getalen dan het jaar voordien, maar toen werd het nieuwe speelplein ingehuldigd en was het supermooi weer.

Een groot aantal buurtorganisaties en scholen en de gemeente namen dit jaar weer deel aan de voorbereiding en uitvoering van het Bonneviefeest. De beheerder van het park Leefmilieu Brussel nam dit jaar de coördinatie van het feest op zich.
Naast de organisaties werden opnieuw bewoners betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van het feest. Buurthuis Bonnevie vroeg aan bewoners van verschillende nationaliteit (Bulgarije, algerije en Marokko) om hun cultuur aan de hand van hapjes voor te stellen en de vrouwenorganisatie Dar Al Amal sloot aan bij de wereldkaart met eetstandjes uit pakistan en turkije. De vaartkapoen Arts met hun project Vk roulé ging te rade bij de ouders van de vierwindenschool en sainte-ursule, jongeren van kicot om de programmatie van het podium vorm te geven. Kicot (Cles) schakelde jongeren in voor de begeleiding bij het luchtkasteel, schminkatelier en creatief atelier. Buurthuis Bonnevie schakelde bewoners in om mee bloemen te verkopen, in te staan voor de kassa, enz.

De deelnemende organisaties waren: Vier Windenschool, école Sainte-Ursule, Notre coin de quartier, JES straathoekwerk, dienst gesubsidieerde projecten van de gemeente Molenbeek, cel nette wijk van de gemeente Molenbeek, Kicot (Cles), leefmilieu Brussel en BIM animatoren, Huis van culturen en sociale samenhang, Bon vzw, Objectief vzw, energie-animatoren buurthuis Bonnevie, Vaartkapoen Arts, Buurthuis Bonnevie, Dar Al amal (foyer vzw), Franstalige bibliotheek.

21-05-2012

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33