Openbare ruimte

Wijkfeest as zachte mobiliteit op autoloze zondag 16 september 2012

Het was een stralende en bruisende autoloze zondag, ook in Molenbeek op de as zachte mobiliteit! de foto's spreken voor zichzelf!

Voltaireplein:
gezelschapspelen op voltaireplein uitgevoerd door 2 medewerkers van baobabbelgium. zij kregen hulp van bewoners en voorbijgangers.

Bonneviepark:
Bonneviepark met speelzone, sportterrein en fitnesstoestellen en extra activiteit panna soccer uitgevoerd door BIM animatoren van het park.

Geneffestraat ipv speelstraat merchtemsesteenweg:
Een trotinnettenparcours van Notre Coin de Quartier verplaatst naar Geneffestraat, omdat er teveel doorgaand verkeer was van fietsers in de Merchtemsesteenweg.

Briefdragerstraat en kunstgraspiste:
eetstand met hapjes uit Pakistan, Algerije en Marokko en terras van Buurthuis Bonnevie
animatie/infostand duurzame mobiliteit van Green vzw
infostand heraanleg as zachte mobiliteit met paarse ballonenstand van de dienst gesubsidieerde werken van de gemeente in kader van wijkcontract Cinema-Bellevue.

Sint-Mariastraat:
fietsdecoratie-en wasatelier uitgevoerd door medewerkster van De Vaartkapoen en vrijwilligsters (vrouw en 2 meisjes uit de buurt)
Bouwatelier fietsramp en tunnel om door te kruipen door JES stadslabo en Yota en 2 vrijwilligers (jongeren uit de buurt)
fietsbehendigheidsparcours uitgevoerd door de dienst mobiliteit van de gemeente Molenbeek en 2 vrijwilligers (jongeren uit de buurt)
2 fietstochten "op ontdekking naar de parken van Molenbeek" georganiseerd door Cracq/fietsersbond Molenbeek start metro graaf van vlaanderen

Een fotograaf heeft hiervan een reportage et portretten gemaakt en deze foto's zullen binnenkort te zien zijn in onze vitrine, op deze website en in de buurtkrant!

18-09-2012

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33