Renovatieadvies

Renoveren om beter te wonen

Sinds een aantal jaren wordt Brussel getroffen door een wooncrisis, gekenmerkt door een enorme stijging van de huur- en verkoopprijzen. Een goede woning vinden en ze bewoonbaar maken voor het gezin is een hele uitdaging.

De woningen in onze wijk zijn oud, veelal gebouwd voor 1914. Vandaag verwachten we meer comfort van een woning. Veel woningen hebben dan ook al transformaties ondergaan. Maar niet alle woningen werden grondig gerenoveerd, vooral niet de huurwoningen. Het gebouw Latour op het Sint-Jan-Baptist-voorplein toont aan dat men kan renoveren met aandacht voor de architecturale waarde van een gebouw en met respect voor zijn geschiedenis.

Nieuwe uitdagingen dienen zich aan. Met het stijgen van de energieprijzen wordt het belangrijk om de energiekost laag te houden. Renovatie met aandacht voor een goede isolatie , is goed voor onze portemonnee maar ook voor de leefkwaliteit van onze stad en onze planeet. Want door minder te verwarmen, produceren we minder CO2 het gas dat mee zorgt voor de opwarming van de aarde.

Buurthuis Bonnevie informeert eigenaars tot het isoleren van de woning met het project Isopold en hield een studiedag over passief wonen. Ook als u niet renoveert, kan u inspanningen doen om uw energiefactuur te verminderen. In deze krant enkele tips.
Wij wensen u veel leesplezier met deze buurtkrant waar de woning centraal staat.

16-01-2014

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33