Arc-En-Ciel

Een initiatie rond ecologische gestes voor de leden van Arc-En-Ciel

Op dinsdag 24 juni 2014 gaat alle aandacht naar energie-besparen, een vorming die enthousiast geleid wordt door de energie-adviseurs van Buurthuis Bonnevie, partner van het project Arc-en-Ciel.

Om het onderwerp te introduceren, maakten we gebruik van een World Café. Het principe is eenvoudig: de aanwezigen worden in drie groepen verdeeld, per groep wordt er een verslaggever aangeduid, terwijl de leden van de groep zich bij iedere vraag bij een andere groep aansluiten. Men kan zich uitdrukken zoals men wil. Het doel is immers brainstorming.

Drie groepen dus en drie vragen.

Wat betekent energie voor mij?
Wat houdt me tegen om thuis energie te besparen?
Met welke ingrepen die ik ken, zou ik dagelijks energie kunnen besparen?

Er kwamen een hoop ideeën naar boven. Iedereen droeg zijn steentje bij en vertelde de andere leden van ARc-en-Ciel wat hij deed om dagdagelijks energie te besparen en zijn energiefactuur te verminderen.

Wat opviel was dat veel energietips van de families zelf kwamen, terwijl de leden van Arc-en-Ciel aanvankelijk beweerden niet voldoende van het onderwerp af te weten.

Het energieluik, gedragen door Bonnevie, is onmisbaar in dit CLT-project. Het gaat hier immers om de toekomstige bewoners van een passief woning. Deze avond maakte duidelijk dat dat de leden van Arc-en-Ciel goed op weg zijn om de ecologische stappen te zetten die bij een bewoner van een passief woning passen. En wie weet, groeien ze op een dag uit tot energie-ambassadeur, zoals een aantal leden van Espoir indertijd deden.

27-06-2014

vzw Buurthuis Bonnevie - Maison de Quartier Bonnevie asbl
Bonneviestraat 40 - 1080 Molenbeek - T: 02 410 76 31 - F: 02 411 80 33